Legepladsen.

SÅDAN GØR VI…..

Legeplads og udeliv


Vi har efterhånden fået en rigtig skøn legeplads bygget op!
Dét, vi går efter, er at få skabt små rum i det store. Muligheder for børnene for både at være ”u-sete” og for at være under et vist tilsyn. Jo tættere på huset, jo flere voksne er der. Børnene skal kunne lege med de fire elementer: ild, luft, jord og vand. (Selvfølgelig er dét med ild sat i meget faste rammer og under fuld voksenkontrol!) Vi er ikke tilhængere af mange plastiklegeredskaber (eks. rutsjebane). Derimod vil vi gerne udfordre børnene til at bruge deres krop på og i naturens egne legeredskaber. Vi har et dejligt krat – børnene kalder det en skov – hvor de må klatre, spise af frugterne, og hvor de kan følge årets gang. Vi kan balancere på træstammer og gynge i hængekøjerne.
De voksnes rolle på legepladsen er – udover at have det store overblik – at være engagerede i dét, børnene gerne vil samt at sætte aktiviteter i gang: snitte med en kniv, styre legen med vandkanalerne, tænde et bål, spille en fodboldkamp osv. Vi passer på børnene, men giver dem også mulighed for selvstændigt at færdes rundt på legepladsen. Hvis børnene vil ud og lege, går der altid en med dem, når der er mere end 4-5 børn ude.
Vi opdrager børnene til at se forandringerne i naturen hen over året og til at værne om naturen.
Vi går ofte på tur med vores grupper, har faste ugedage til vores tur, men vi må desværre også vedgå os, at turene kan blive aflyst – enten i forbindelse med projekter i huset, eller når ”det hele brænder på”.
Læs i øvrigt også under vores læreplaner om naturen og kroppen.

Vi er ude hver dag, i kortere eller længere tid. Derfor er det af utrolig stor betydning, at
børnenes udetøj/skiftetøj er på barnets garderobe hver dag og at børnene skal kunne ”klare sig” – dvs. nå det, de skal bruge.

Vi forventer, at børnene er smurt med solcreme hjemmefra om morgenen i den tid, det er påkrævet. Vi følger op på det, og smører børnene igen ved middagstid. På de varme dage kan børnene enten trække indenfor eller finde skyggesteder udendørs.

Solpolitikken kan du læse om her: