Solpolitik

Vi følger Kræftens Bekæmpelse gode råd om ”Skru ned for solen”.

Læs selv mere på www.skrunedforsolen.dk  

Solpolitikken skal sikre, at alle børn bliver beskyttet mod de farligste stråler, og dermed mindske risikoen for kræft senere i livet. Der er nogle rigtig gode vaner vi sammen med jer forældre skal hjælpe børnene til at efterleve: 

Siesta: Børnene skal – især i middagsstunden mellem 12 og 15 – have mulighed for pause fra solen. Altså skygge! Vi prøver at lave mange små skyggesteder på legepladsen, og på særligt ”stegende” dage kan børnene trække helt ind i huset. En god idé at snakke med børnene om at gå lidt væk fra solen. 

Solhat: Vi opfordrer til, at I har en solhat (kasket eller en med ”nakke”) til de solrige dage samt løsthængende tøj. 

Solcreme: På dage, hvor UV faktoren er 3 eller derover, skal børnene være smurt hjemmefra på den hud, der ikke dækkes af tøj. Der anbefales min. faktor 15. Vi smører igen med vores egen solcreme ved middagstid på disse dage. (dvs. børnene skal ikke medbringe creme) UV faktoren kan dagligt ses på vejrudsigten eller du kan få en direkte besked på din mobil via hjemmesiden øverst på sedlen her. 

Institutionen er i øvrigt medlem af Solklubben, som er skabt af Kræftens Bekæmpelse og Trygfonden, og som har til formål at informere og inspirere os om seneste viden på området.