Mindfulness

Vi er i institutionen gennem den senere tid blevet særligt opmærksomme på børnenes behov for en pause i deres hoved i løbet af dagen. Børn bliver fyldt af utroligt mange indtryk, og vi kan mærke på børnenes relationer med de andre børn at de trænger til et break. Der har tidligere været aftalt en del individuelle pauser med forskellige former: pause med bog, pause med ipad eller bare ligge og hvile på en madras.

Vi er nu kommet dertil, at vi vil lave en pause for alle i bhv. (Vuggestuen laver også deres tiltag, men herom senere)

De 4 første dage om ugen mødes de børnehavebørn, der er herhjemme i inst. kl. 10.40 i Laden. Der er i forvejen blevet gjort klar med madrasser og tæpper, så når børnene kommer ned i Laden er stille musik sat i gang, og børnene finder sig en plads at ligge på. Det er blevet sådan, at nogle af de store børn hjælper de lidt mindre – med at putte dem med tæpper. Vi har allerede gjort os overvejelser og erfaringer omkring hvilke børn, der ligger ved siden af hvem, - vi er jo ved at indføre en ny kultur, og det skal gerne blive en succes.

Når alle børn er puttet, begynder vi oftest med en lille fortælling. Vi tager børnene med på en lille rejse, som godt kan have elementer fra deres børnehaveliv. Det kan også godt dreje sig om små dannelsesbudskaber og moralopbyggende sekvenser.

Når fortællingen slutter, lytter vi som oftest til lidt mere musik, og seancen bliver hermed rundet af.

Det hele varer alt i alt ca. 15 min. Og herefter får de yngste børnehavebørn lov at liste op og tisse, vaske hænder og sætte sig til frokostbordet. De ældste bliver og begynder at lægge tæpperne sammen. De bliver lidt længere i den rolige stemning, og det er virkelig interessant, hvor dygtige og engagerede de er i opgaven.

Til slut lister de også op og gør sig klar til frokosten.  

I vuggestuen arbejder vi også med at implementere mindfulness. Hver torsdag er de ældste vuggestuebørn i Laden, og når de går op derfra, går de ind til Frøerne og lægger sig på en madras. Også her lykkes det at finde roen for en kort stund med en lille fortælling eller noget stille musik.